Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Termékek

TOP termékek

Gyors szállítás

Okosóra,aktivitásmérő

Tovább

Az aktivitásmérők, az okosórák ún. alfajtái.Nagy segítséget nyújtanak a kommunikációban, hiszen kapcsolatban állnak telefonunkkal, a testmozgásban, az egészségünk megőrzésében is nagy segítséget nyújtanak. Gyártóik igen sok hasznos funkciót sűrítettek össze ezekben a kis készülékekben.A mai világban mindent szeretünk mérni,és minden információhoz azonnal hozzájutni.Ebben nagy segítségünkre lesz egy aktivitásmérő okosóra! Mérni fogjuk.hogy mennyi mozgással,mennyi kalóriát tudunk elégetni.Így pontossan ,precízen tudunk magunknak célokat állítani.
Aktivitásmérés:
Ahogy a nevükben is szerepel, használójuk aktivitását mérik. Minden olyan életmóddal,sportolással kapcsolatos funkciót tartalmaznak, amelyek a napi intenzitásunk,aktivitásunk követésére szolgálnak. Minden bizonnyal pont ez , amiért olyan népszerűek ezek az aktivitásmérő okosórák. Aki egészséges életmódot szeretne élni, sportolni, és követni is a napi aktivitását, annak a legmegfelelőbb választás ezek a készülékek. Mivel állandó kapcsolatban áll telefonunkkal, ezért egy aplikáció segítségével részletesen is megfigyelhetjük az aznapi vagy akár az egész heti mozgásunkat. Az óra, amint mozgást érzékel, méri a tevékenységünket, legyen az séta, túrázás, futás, szobabicikli vagy akár úszás. Vannak olyan típusú okoskarkötők, amelyek a sebesség ,mozgásmechanizmus alapján tudják megállapítani, hogy milyen sporttevékenységet végzünk.
Az aktivitásmérők nagy előnye, hogy vízállók, így úszásra is alkalmasak. Ez tisztántartásukat is nagyban megkönnyíti. Méri lépteink számát, számolja a kilómétereket, az időt és az elégetett kalóriát. Másik nagyon érdekes és hasznos funkciója az, hogy mozgásunkra ösztönzőleg hat. Ha huzamosabb ideig, mondjuk egy órán át, nem érzékel mozgást, szól, hogy ideje felkelni, és mozogni. Kis mérete, kialakítása és csuklónkon való elhelyezkedése miatt igen pontosak. Minden mozgást hitelesen rögzítenek. Amennyiben kizárólag sportolásra vásárolunk ilyen eszközt, igyekezzünk kényelmes és puhább anyagból készült okoskarkötőt választani. Az aktivitásmérők további előnye, hogy már igen kedvező árban kaphatók, így mindenki számára elérhetők. Energiafogyasztásuk is igen alacsony, így akár hetente egyszer, rövid idő alatt, elég feltölteni őket.
Az okosórák,aktivitásmérők és a kommunikáció
Biztos mindenki került már olyan helyzetbe, amikor nem hallotta a mobiltelefonja csörgését, mert az épp a táska mélyén volt vagy épp le volt némítva, és emiatt fontos hívásokat mulasztott el. Vagy egy fontos e-mailt, sms-t olvasott el túl későn. Amennyiben rendelkezünk okoskarkötővel vagy okosórával, ez nem fordulhat elő. Ezek a készülékek össze vannak kötve a telefonnal, így fogadni tudják a bejövő hívásokat és szöveges üzeneteket. Még a legnépszerűbb üzenetíró alkalmazásokat is használni tudjuk rajtuk. Bármilyen élethelyzetben, egyetlen egy pillantással megtudhatjuk, ha hívnak minket vagy akár sms-einket is el tudjuk olvasni anélkül, hogy a telefont elővennénk. Bizonyos típusú okoskarkötők még azt is lehetővé teszik, hogy előre elkészített emojikkal vagy alapszavakkal válaszolni tudjunk az üzenetekre. Ezt persze nem tudjuk mindegyik típusnál megtenni.
Az alvásfigyelés az a másik funkció, ami miatt az okosórák olyan népszerűek. Az eszköz a pulzusunk, vérnyomásunk és mozgásunk alapján tudja felállítani az alvásuk dinamikáját. Alvásunk minőségét tudjuk követni általa. Reggel meg tudjuk nézni egy aplikáció segítségével, hogy éjszaka hányszor ébredtünk fel, mennyi ideig voltunk mélyalvásban. Ez egy nagyon hasznos funkció, hiszen általa feltérképezhetjük az alvászavarok hátterét,okait.
Sokan panaszkodnak arra, hogy eleget aludtak, akár 8 órát is, de reggelente mégis fáradtan és kialvatlanul ébrednek. Ezek az órák azonban konkrétan megmutatják nekünk, hogy éjszaka mennyi időt aludtunk REM fázisban. Sokszor meghökkentő eredményeket mutatnak, és nem árt, ha tisztában vagyunk ezekkel a tényekkel is. Az aktivitásmérők kiváló eszközök azoknak a személyeknek, akik szeretnének odafigyelni életmódjukra és az egészségükre.

Tovább